Het avontuur begint!KOFFIE!!

Koffiegeur. Koffiemomenten. Wie is er niet mee opgegroeid? Ik wel in ieder geval! Ik herinner mij de koffiemomenten bij ons thuis. Dat waren gezellige momenten. Samen genieten van een heerlijke kop koffie met veel melk en 2 grote scheppen suiker, ook wel “koffie verkeerd” genoemd, tegenwoordig beter bekend als Caffè Latte. En dan met zo’n lekkere roze koek erbij of, op speciale momenten, een tompouce.

Koffie bij het ontbijt, koffie met koffietijd, koffie bij de lunch, koffie met theetijd. Eigenlijk was elk moment van de dag wel een goed moment om koffie te drinken. Maar niet meer na 18.00 uur! Want anders kwamen we niet meer goed in slaap door de overdosis aan cafeïne 😉

Nu ben ik pak ‘m beet 30.000 kopjes koffie verder, het ene van wat betere kwaliteit dan het andere, en in veel verschillende varianten, waaronder de Irish Coffee die we als dessert na een BBQ op een Te Gek tienerfeestje dronken. Toen ik voor het eerst zonder ouders op vakantie ging naar het verre Italië, liep ik samen met een vriend zo’n gaaf, authentiek Italiaans cafeetje binnen, waar ik heel cool tegen de barista zei: Buonasera! Un caffè, per favore. Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal iets anders kreeg dan wat ik verwachtte. Maar dat lag uiteraard meer aan mijn beperkte kennis over koffie en van de Italiaanse taal dan aan die aardige barista. Wat ik kreeg: “een heel klein kopje met plasje veel te sterke koffie”. Ik had natuurlijk een Lungo of Americano moeten bestellen! Tegenwoordig drink ik het liefste de caffè die jij en ik het beste kennen als een “espresso”.

Na vele omwegen in mijn werkende leven, wilde ik op een gegeven moment het onderste uit de (koffie)kan halen. Ik dacht: ‘Waarom ga ik toch niet doen wat ik echt leuk vind? Maak van je liefde/hobby je werk!’ Zo gezegd, zo gedaan: in 2013 ben ik gestart met het opzetten van het merk “KoffieKop” en zocht naar verschillende blends/smaken, met als missie deze te koppelen aan karakters van mensen zoals jij en ik. Want iedereen is uniek en iedereen heeft een uniek karakter!

Zo ben ik begonnen met het delen van mijn ervaringen en het koppelen van de verschillende koffiesmaken aan het karakter van allereerst familie/vrienden/kennissen en daarna ook aan de karakters van mensen die ik onderweg ontmoette. Gaandeweg groeide mijn smaak (of zoals ik zelf altijd maar zeg: raakte ik verwend ;-)) en kwam ik steeds meer te weten over de verschillende facetten van koffie, de enorme diversiteit aan koffiebonen, brand- en zetmethoden, enzovoort. Ik werd steeds enthousiaster over koffie.

Gelukkig is deze te gekke reis nog lang niet ten einde, want er valt nog zoveel meer te ontdekken! Ik hoop dat ik je een goed beeld heb gegeven van wie ik ben en wat mij drijft. Ik sta te popelen jou en jouw eigen verhaal te leren kennen. Mocht je het leuk vinden om eens verder te babbelen, uiteraard onder het genot van een overheerlijke bak koffie/tazza di caffè, neem dan gerust contact met mij op.

Bernhard Scherpenzeel